ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Χαμηλό πέντε μηνών στις καταναλωτικές δαπάνες

12:36 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Χαμηλό πέντε μηνών στις καταναλωτικές δαπάνες
Τα βρετανικά νοικοκυριά περιόρισαν τις αγορές τους τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι δαπάνες αυξήθηκαν με έναν εκ των βραδύτερων ρυθμών των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa, που ενισχύουν την ενδείξεις ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αρχίζουν να χάνουν την ορμή τους.

Οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες βοήθησαν την οικονομία της Βρετανίας να ξεπεράσει τους ομολόγους της πέρυσι, ακόμη και μετά την απόφαση για το Brexit, αλλά οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης της στερλίνας θα πλήξει την ανάπτυξη το 2017.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, κατακόρυφη πτώση από το 2,5% το Δεκέμβριο, και το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό των τριών τελευταίων και πλέον ετών, ανακοίνωσε η Visa.

Σε μηνιαία βάση ωστόσο, η Visa τόνισε πως οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,5% μετά από την πτώση 2,5% τον Δεκέμβριο.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν πως ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε κοντά στον στόχο της ΒοΕ για πληθωρισμό 2%, αφού δεν κατόρθωνε να τον προσεγγίσει για τρία χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.