ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Στα ύψη οι τιμές στις κατοικίες

13:59 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Στα ύψη οι τιμές στις κατοικίες
Η μέση αξία των βρετανικών κατοικιών σκαρφάλωσε στις 300.000 στερλίνες «χτυπώντας» νέο ρεκόρ τον Ιανουάριο. Η ανοδική τάση συνεχίζεται, με κύρια αιτία την ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Η αύξηση 0,3% στις αξίες ακινήτων είχε ως συνέπεια την άνοδο της μέση τιμής στα 300,169 στερλίνες, σύμφωνα με στοιχεία των Acadata και LSL. Η ετήσια αύξηση ήταν της τάξης του 3,1% και οι τιμές έχουν τώρα διπλασιαστεί σε σχέση με το 2002.

Το 2016 το Λονδίνο είχε μια από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 10 πόλεων που εξετάστηκαν, εν μέρει λόγω της αδυναμίας που σημειώθηκε στις «καλές» περιοχές , εξαιτίας του Brexit και των φορολογικών αλλαγών. Και αυτό τον μήνα παρατηρήθηκαν αδύναμα στοιχεία για τις καλύτερες γειτονιές, καθώς έκθεση της Knight Frank LLP, έδειξε διψήφιες μειώσεις τιμών στο Τσέλσι και το Κένσινγκτον το 2016, μεταδίδει το Bloomberg. 

 

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε τη περασμένη εβδομάδα τα νέα της σχέδια για την άνοδο της προσφοράς σπιτιών και την παροχή βοήθειας για την αγορά κατοικίας κυρίως σε νέους ανθρώπους.

 

Στο μεταξύ, η καταναλωτική δαπάνη αναμένεται να αντιμετωπίσει πιέσεις φέτος λόγω πληθωρισμού που αναμένεται να επιταχυνθεί προς το 3%. Η αύξηση των τιμών κινήθηκε στο 1,9% τον Ιανουάριο από 1,6% τον προηγούμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.