ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Αυτοκτονία για Γαλλία και τραγωδία το «Frexit»

20:13 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Μοσκοβισί: Αυτοκτονία για Γαλλία και τραγωδία το «Frexit»
Η αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ θα είναι αυτοκτονία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι αυξάνονται τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις.

«Κυρία Λεπέν, ο λαός της Γαλλίας είναι συνδεδεμένος με το ευρώ» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Bloomberg. «Γνωρίζουν πως η έξοδος θα είναι μια τραγωδία και μια αυτοκτονία» ανέφερε.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η στήριξη για τη Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου έχει αυξηθεί κατά μια μονάδα στο 26%, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δίνει μάχη με τον Φρανσουά Φιγιόν για τη δεύτερη θέση.

 

Αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν πιθανότατα θα κερδίσει τους περισσότερους ψήφους στον πρώτο γύρο, δείχνουν επίσης πως θα χάσει στον επαναληπτικό κατά τουλάχιστον 12 ποσοστιαίες μονάδες.

 

«Η αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη θα είναι μια τραγωδία για την ευρωζώνη και μια καταστροφή για τη Γαλλία» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Γαλλίας από Την Ε.Ε, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο τέλος το ευρωπαϊκό εγχείρημα, υποστήριξε ο Επίτροπος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.