ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εσωκομματικές εκλογές καλεί ο Ρέντσι- Δεν παραιτείται

21:41 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Σε εσωκομματικές εκλογές καλεί ο Ρέντσι- Δεν παραιτείται
Τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών ζητά ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να αναδειχθεί ο ηγέτης του κόμματος.

Ο κ. Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας το Δεκέμβριο μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και επιδιώκει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2017.

 

«Πιστεύω ότι με βάση τον κοινό νου πρέπει να αποδεχτούμε την ιδέα της διεξαγωγής ενός συνεδρίου πριν από τις εθνικές εκλογές» σημείωσε ο κ. Ρέντσι. «Ένας κύκλος κλείνει στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος» πρόσθεσε.

 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος ανέφερε πως το κόμμα πρέπει να ενωθεί γύρω από μια πλατφόρμα κατά της ανόδου του λαϊκισμού, αντί να αναλώνεται σε εσωκομματικές διενέξεις. «Ορισμένοι ήθελαν ένα συνέδριο για να βρουν μια εναλλακτική στον Ρέντσι. Πρέπει να γίνει σαν μια εναλλακτική στον Τραμπ, στη Λεπέν και στον Γκρίλο» δήλωσε.

 

Κατά την μάχη για την ηγεσία του κόμματος, η οποία αναμένεται να δοθεί τον Απρίλιο ή το Μάιο, ο κ. Ρέντσι αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά αριστεριστών που τον έχουν επικρίνει για τις κεντρώες πολιτικές του. Ωστόσο, ο κ. Ρέντσι διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει και από κάποιον μετριοπαθές στέλεχος του κόμματος του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.