ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Natixis: Έτσι πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία η Ευρωζώνη

14:32 - 14 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Natixis: Έτσι πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία η Ευρωζώνη
Η ευρωζώνη θα πρέπει να βοηθήσει την υποτονική ιταλική οικονομία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, η ιταλική οικονομία θα εξαθλιωθεί κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρή πολιτική κρίση. Αυτό επισημαίνουν αναλυτές της Natixis σε σχετικό note.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ιταλική οικονομία είναι σε σοβαρή κατάσταση: η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας είναι χαμηλή, η κεφαλαιαγορά έχει απώλειες, η παραγωγική ικανότητα καταστρέφεται, οι επενδύσεις μειώνονται.


Επίσης η χώρα παρουσιάζει μηδενική δυνητική ανάπτυξη, ενώ υπάρχει και τραπεζική κρίση. «Η εξαθλίωση της Ιταλίας μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, στην άνοδο στην εξουσία ενός αντι-ευρωπαϊκού κόμματος ή και στην έξοδο από το ευρώ» αναφέρουν οι αναλυτές της Natixis και προσθέτουν ότι «η ευρωζώνη πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία».


Με ποιον τρόπο; 
1. Με τη χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της χώρας και με τη δημιουργία μιας bad bank όπου και θα συγκεντρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs).


2. Με τη συνέχιση του σχεδίου Juncker.


3. Επιτρέποντας στην ιταλική κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και τις αποδοτικές δημόσιες δαπάνες αλλά και να μειώσει την εταιρική φορολογία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.