ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Τα μεγαλύτερα ρίσκα του 2017

10:30 - 15 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
UBS: Τα μεγαλύτερα ρίσκα του 2017
Η πολιτική αβεβαιότητα είναι παρούσα σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου και, σε συνδυασμό με την γεμάτη εκλογικές αναμετρήσεις χρονιά στην Ευρώπη, θα είναι ο «κυρίαρχος παράγοντας» το 2017, εκτίμησε ο πρόεδρος της UBS, Alex Weber, μιλώντας στο CNBC.

«Η πολιτική αβεβαιότητα είναι τώρα το κύριο ζήτημα, σχεδόν σε κάθε χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζα σήμερα από το Ντουμπάι.

«Στη Βρετανία το είδαμε αυτό το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο τραπεζίτης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η αβεβαιότητα έχει πλέον εξαπλωθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιταλία, όπου οι ψηφοφόροι σύντομα θα εκλέξουν νέους ηγέτες.

 

«Είναι βέβαιος ότι η Μαρίν Λεπέν θα είναι μια από τους υποψηφίους (στον τελευταίο γύρο), αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι η νικήτρια στην κούρσα», σχολίασε ο Weber και συμπλήρωσε πως δεν ανησυχεί πολύ για «ακροδεξιά στροφή» στη γαλλική πολιτική.

 

Ο τραπεζίτης επεσήμανε ότι, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, η Ευρώπη μάλλον θα εμφανίσει άλλη μια χρονιά «υποτονικής ανάπτυξης». Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν, η Ευρώπη προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί κατά 1,6% το 2017 και 1,8% το 2018.

 

Σε ό,τι αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την νέα διακυβέρνηση, ο Weber υποστήριξε ότι τα σχέδια για μείωση φόρων και τόνωση της υποδομής θα είναι καλά μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερη αβεβαιότητα.

 

«(Η μείωση στους φόρους και η δαπάνη σε υποδομή) πρόκειται να συμβούν αργά και (…) ο ούριος άνεμος που θα φέρουν αυτά πρόκειται να υλοποιηθεί στα τέλη αυτού του χρόνου. Οι δυσκολίες που προέρχονται από κάποιες από τις εμπορικές πολιτικές είναι πιθανό να παγιωθούν νωρίτερα από αυτό, επομένως μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια περίοδο μεταβλητότητας μέχρι ουσιαστικά να οριστεί το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.