ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Γάλλοι ανησυχούν για τα ρωσικά fake news ενόψει εκλογών

16:39 - 15 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Οι Γάλλοι ανησυχούν για τα ρωσικά fake news ενόψει εκλογών
Για το επίπεδο κυβερνο-ασφαλείας στις επικείμενες γαλλικές εκλογές ζήτησε να ενημερωθεί ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, καθώς όλο και περισσότερο εντείνεται στη χώρα η συζήτηση για τα ρωσικά fake news και το ενδεχόμενο να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας εξέτασε το επίπεδο της απειλής και ο πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί στην επόμενη συνάντηση για τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει των προεδρικών εκλογών”, ανακοίνωσε το γραφείο του Ολάντ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

H παρέμβαση Ολάντ έρχεται μετά τις καταγγελίες του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η καμπάνια του δέχεται κυβερνοεπιθέσεις που έχουν ως αφετηρία ρωσικές υπηρεσίες ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο fake news τα οποία επίσης προέρχονται από τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διέψευσε κάθε ανάμιξη της Ρωσίας στην καμπάνια του Μακρόν και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως παράλογες.

 

Ωστόσο το επιτελείο το Γάλλου πολιτικού δεν έχει πειστεί από τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων. “Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να αποσταθεροποιήσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές”, έγραψε σε άρθρο του στη Le Monde o επικεφαλής της καμπάνιας του Μακρόν, Richard Ferrand.

 

Αξιωματούχος των γαλλικών αρχών ασφαλείας δεν διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την παρέμβαση της Ρωσίας στην προεκλογική καμπάνια του Μακρόν. Ωστόσο άλλος αξιωματούχος, από το γραφείο του προέδρου Ολάντ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το επίπεδο ηλεκτρονικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια των εκλογών, τονίζοντας με νόημα ότι βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας όσων συνέβησαν στις εκλογές των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.