ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπλοκή στο Κυπριακό: Αποχώρησε από τη συνομιλία o Aκιντζί;

13:06 - 16 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Εμπλοκή στο Κυπριακό: Αποχώρησε από τη συνομιλία o Aκιντζί;
Από τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αποχώρησε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών έγινε για πρώτη φορά μετά το θέμα που δημιούργησε η τουρκική πλευρά με πρόσχημα την νομοθετική τροπολογία που εισάγει αναφορά στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

 

Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσο ο Ακιντζί αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση ή από την όλη διαδικασία των συνομιλιών.

 

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο sigmalive μιλούν για προσχεδιασμένη κίνηση, ήδη από τις ημέρες του Μοντ Πελεράν, η οποία αναζητούσε μια αφορμή, έστω και ήσσονος σημασίας, όπως εν τέλει και συνέβη, με αφορμή ένα εσωτερικό ζήτημα.

 

Ως εκ τούτου, ο Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται ότι τινάζει τη διαδικασία στον αέρα, την ώρα που είχε φτάσει η στιγμή η τουρκοκυπριακή κοινότητα να λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα για τη στάση που κράτησε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και 21 μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 16 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.