ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πονοκέφαλος η Κίνα για την Audi

14:57 - 17 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Πονοκέφαλος η Κίνα για την Audi
Σε σοβαρό πονοκέφαλο αντί για χαράς ευαγγέλια έχει μεταβληθεί για την Audi η κινεζική αγορά καθώς αρκετοί από τους τοπικούς αντιπροσώπους της έχουν συνασπισθεί και ζητούν αποζημιώσεις για ζημιές ύψους 4 δισ. δολαρίων που όπως υποστηρίζουν έχουν υποστεί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, υπέστησαν τις ζημιές από την αλόγιστη επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων της Audi με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι υπεράριθμοι αλλά και να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον εις βάρος των πωλήσεων, ενώ η Audi είχε εγγυηθεί πωλήσεις 1 εκ. αυτοκινήτων και τον αριθμό των αντιπροσώπων να μην ξεπερνά τους 580.

 

Σήμερα ο αριθμός των αντιπροσώπων είναι 530 και οι πωλήσεις μόλις 590.000 αυτοκίνητα. 

 

Κυρίως όμως αντιτίθενται στην δημιουργία δεύτερης κοινοπραξίας στην χώρα, με νέο δίκτυο αντιπροσώπων που επιδιώκει η  Volkswagen μητρική της Audi ώστε να διευρύνει το μερίδιο αγοράς του Ομίλου. 

 

Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων στην Κίνα, το τελευταίο διάστημα βλέπουν τα έσοδα τους μειώνονται καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες ιδρύουν πλέον δικά τους δίκτυα.

 

Παρ’ ότι η Audi βρίσκεται στην Κίνα από την δεκαετία του 80 και τη δεκαετία του 2000 είχε επιτύχει να καλύπτει ως και το 70% των αναγκών για κρατικά αυτοκίνητα, οι πωλήσεις έχουν πάρει τη φθίνουσα καθώς το 2016 υποχώρησαν κατά 35% τη στιγμή που οι πωλήσεις των Mercedes και BMW αυξήθηκαν κατά 39 και 18% αντίστοιχα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.