ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βαγδάτη ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

10:16 - 20 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Στη Βαγδάτη ο Αμερικανός ΥΠΑΜ
Oι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στο Ιράκ για να αρπάξουν το πετρέλαιο άλλων, είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis πριν μεταβεί στη Βαγδάτη, όπου πραγματοποιεί αιφινιδιαστική επίσκεψη, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που δημιούργησαν αντιφατικές δηλώσεις του Ντ. Τραμπ.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι Αμερικανοί έχουν πληρώσει για το πετρέλαιο του Ιράκ και θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο στο μέλλον. Οι δηλώσεις αυτές, αποστασιοποιούν τον Αμερικανό ΥΠΑΜ από προεκλογικές εξαγγελίες του Donald Trump που άφηναν να εννοηθεί μία αντίθετη εξέλιξη.

 

«Νομίζω ότι όλοι μας σε αυτό το χώρο κι όλοι στην Αμερική έχουμε γενικά πληρώσει για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε όλη τη διαδρομή των σχέσεων με το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο στο μέλλον. Δε βρισκόμαστε στο Ιράκ για να αρπάξουμε το πετρέλαιο άλλων», σημείωσε ο ίδιος σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που τον συνοδεύει, συζητώντας για τους στόχους της επίσκεψης του.

 

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΑΜ στο Ιράκ λαμβάνει χώρα ενώ έχει ενεργοποιηθεί ένα νέο επιθετικό σκέλος των πολεμικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης, από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ και ενώ η Βαγδάτη δέχεται πολιτικές πιέσεις για τη λήψη αποφάσεων διοίκησης της πόλης μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.