ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την μεγαλύτερη πτώση της εξαετίας κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο

14:55 - 20 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Την μεγαλύτερη πτώση της εξαετίας κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο
Τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και σχεδόν έξι χρόνια κατέγραψαν οι τιμές των λονδρέζικων κατοικιών το Φεβρουάριο, καθώς οι υψηλές αξίες έκαναν διστακτικούς τους αγοραστές.

Η αγορά κατοικιών του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του 2016 είχε χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Βρετανία, λόγω των υψηλών αξιών που δε συνάδουν με την αγοραστική δύναμη, του βρετανικού δημοψηφίσματος και της απόφασης της Brexit, και των φορολογικών αυξήσεων για επενδυτές στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

 

Η ετήσια ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο κινήθηκε με επιβράδυνση αυτό το μήνα στα πιο αδύναμα επίπεδά της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, πράγμα που υπαινίσσεται ότι οι εν δυνάμει αγοραστές γίνονται όλο και πιο «ευαίσθητοι» τις τιμές καθώς ο πληθωρισμός διαβρώνει τα πραγματικά εισοδήματα και εντείνονται οι ανησυχίες για την προοπτική της οικονομίας, τονίζει η Rightmove.

 

«Ίσως πλησιάζουμε σε ένα έδαφος στο οποίο πολλοί αγοραστές είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να πληρώσουν αυτά που ζητούν οι πωλητές, δεδομένου του αρνητικού συνδυασμού αυξήσεων στο κόστος ζωής, πιο αυστηρών πιστοδοτικών κριτηρίων και μιας δόσης ανησυχίας για το Brexit», εξήγησε ο επικεφαλής της Rightmove, Miles Shipside.

 

Οι αξίες βρίσκονται σε άνοδο από το 2013, «επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πίεση από τις ανοδικές τιμές έχει αρχίσει να κουράζει», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.