ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση η Uber

17:37 - 20 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Αντιμέτωπη με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση η Uber
Έρευνα σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας πραγματοποιεί η Uber, η οποία προσφέρει μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων για μετακινήσεις.

Ειδικότερα, το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο μετά από δημόσιο σχόλιο μιας υπαλλήλου της εταιρείας, εν ονόματι, Σούζαν Φάουλερ, η οποία έγραψε σε ένα blog λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν ενόσω αυτή εργαζόταν στην Uber.

 

Όπως αναφέρει το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τράβις Καλάνικ χαρακτήρισε τα όσα αναφέρει η Φάουλερ αποτρόπαια και ενάντια στα πιστεύω της εταιρείας.

 

«Όποιος συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο ή πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εντάξει θα απολύεται», είπε ο ίδιος.

 

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία.

 

Η Φάουλερ έγραψε στο blog πως λίγο μετά την ένταξή της στην Uber, ο νέος της διευθυντής άρχισε να της κάνει προτάσεις σεξουαλικής φύσης. Η ίδια έγραψε:

 

«Προσπαθούσε να μην βρει μπελάδες στη δουλειά, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει καθώς έψαχνε για γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσε να συνευρεθεί ερωτικά».

 

Η Φάουλερ ανέφερε το περιστατικό αυτό στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν γινόταν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα δεδομένου ότι ήταν το «πρώτο παράπτωμα». Η συμβουλή που της δόθηκε ήταν να επιδιώξει να αλλάξει τμήμα. Παράλληλα, στην ανάρτησή της, απαριθμεί πληθώρα περιστατικών κατά τα οποία ένιωθε ότι την κακομεταχειρίζονταν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.