ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εcofin: Συμφωνία για την πάταξη της φοροαποφυγής

23:55 - 21 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Εcofin: Συμφωνία για την πάταξη της φοροαποφυγής
Σε συμφωνία για ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα βοηθήσει να καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή μέσω χωρών εκτός της Ε.Ε. κατέληξε η σημερινή σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin)

Η Κομισιόν χαιρέτησε τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι "η τελευταία αυτή προσθήκη στην εργαλειοθήκη της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής θα αποτρέψει τις πολυεθνικές από αποφεύγουν την καταβολή φόρων κάνοντας χρήση των διαφορετικών φορολογικών συστημάτων των κρατών μελών και αυτών εκτός της Ε.Ε."

 

"Σήμερα έχουμε άλλη μια ιστορία επιτυχίας στην καμπάνια μας για δικαιότερη φορολόγηση", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικής Υποθέσεις, Pierre Moscovici. "Βήμα – βήμα, εξαλείφουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να αποφεύγουν τη φορολόγηση.  Θέλω να συγχαρώ  τα κράτη μέλη για τη συμφωνία σε συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου φορολογικού περιβάλλοντος στην Ε.Ε."

 

Η συμφωνία στο ECOFIN θα διασφαλίζει ότι οι εταιρείες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το διαφορετικό κανονιστικό πλαίσιο που έχει η κάθε χώρα για τη φορολογική μεταχείριση  προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολόγηση τους στην Ε.Ε. ακόμα και όταν εμπλέκονται και τρίτες χώρες. Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2020. Τα κράτη μέλη θα έχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 για τη μεταφορά της οδηγίας στην εθνική τους νομοθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.