ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λε Πεν επικρατεί στο γυναικείο ακροατήριο

13:07 - 22 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Η Λε Πεν επικρατεί στο γυναικείο ακροατήριο
Σε έντονη προσπάθεια επικράτησης στις ψήφους των γυναικών έχει αποδυθεί η Μαρίν Λε Πεν και όπως όλα δείχνουν τα έχει καταφέρει καθώς από τις εκλογές του 2012 η δύναμη της στις γυναικείες ψήφους, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ενισχυθεί κατά 2 εκ.

Με τη στρατηγική της αυτή η Λε Πεν προσδοκά να ενισχύσει τη δύναμη της εν όψει του δεύτερου γύρου που θα κρίνει και τις γαλλικές Προεδρικές εκλογές.

 

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η γυναικεία ψήφος αποτελεί το 50% του εκλογικού σώματος και παίζει σημαντικό ρόλο καθώς στις γυναίκες παρατηρείται η μεγαλύτερη αποχή, οπότε τυχόν κινητοποίησή τους μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς.

 

Το 2012 η σχέση γυναικείας ψήφου προς αντρικές όσον αφορά το Πατριωτικό Μέτωπο ήταν 17% προς 20%, ενώ σήμερα η σχέση βρίσκεται στο 26% και για τα δύο φύλα, γεγονός που δείχνει ότι η μάχη της γυναικείας ψήφου μάλλον κερδίζεται από την Μαρίν Λε Πεν.

 

Οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η «αντισυστημική» ατζέντα της Λε Πεν, που επιπλέον σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι είναι χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών,  έχει βρει πρόσφορο έδαφος στις γυναίκες οι οποίες νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο και στο πρόσωπό της βρίσκουν κάποιον που γνωρίζει τα προβλήματα και εκφράζει δυναμικά τις ανησυχίες τους. 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.