ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό κράτηση συνεργάτες της Λεπέν για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ

16:59 - 22 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Υπό κράτηση συνεργάτες της Λεπέν για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ
Μπλεξίματα με το νόμο για τον σωματοφύλακα και τη διευθύντρια του γραφείου της Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ τέθηκαν υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας για εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Μαρίν Λεπέν αμέσως αντέδρασε καταγγέλοντας "πολιτική σκευωρία". "Οι Γάλλοι γνωρίζουν ακριβώς πώς να διακρίνουν ανάμεσα στις πραγματικές υποθέσεις και τις πολιτικές σκευωρίες". είπε.

 

Μετά την απόφαση του γραφείου κατά της διαφθοράς να τεθούν υπό κράτηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες, ο Τιερί Λεζιέ και η Κατρίν Γκριζέ είτε θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

 

Οι ερευνητές διερευνούν αν το ακροδεξιό κόμμα είχε δημιουργήσει ένα σύστημα ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει, μέσω συμβάσεων πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών, την καταβολή του μισθού στελεχών ή υπαλλήλων του κινήματος στη Γαλλία.

 

Η Μαρίν Λεπέν μπορεί επίσης να αποτελέσει στόχο των ερευνών, καθώς ο Λεζιέ και η Γκριζέ μισθοδοτούνταν ως βοηθοί της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.