ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Τραμπ: Ευρωπαϊκό πρόβλημα η ελληνική κρίση

10:44 - 24 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Μήνυμα Τραμπ: Ευρωπαϊκό πρόβλημα η ελληνική κρίση
Υπέρ της σκληρής γραμμής του ΔΝΤ για την Ελλάδα τάχθηκε στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Μιλώντας στην Wall Street Journal o κ. Μνούτσιν δήλωσε ότι «η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα» και αποκάλυψε:

«Είμαστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, όμως προφανώς, τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση Τραμπ είναι διατεθειμένη να στηρίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε αφενός να διατηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα και αφετέρου να αποκρούει τις γερμανικές πιέσεις που ζητούν από το ΔΝΤ να στηρίξει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με νέα χρηματοδότηση.

Μάλιστα στην Wall Street Journal φιλοξενούνται και δηλώσεις του κορυφαίου οικονομικού διπλωμάτη της κυβέρνησης Ομπάμα, Νέθαν Σιτς , ο οποίος δεν θεωρεί πιθανή νέα χρηματοδότηση από το ΔΝΤ

«Με τις γερμανικές εκλογές μέσα στο έτος, είναι δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί μία ελάφρυνση χρέους ικανή να προκαλέσει συμμετοχή του ΔΝΤ. Το πιθανότερο αποτέλεσμα, που έχει συμβεί και στο παρελθόν, είναι οι Ευρωπαίοι να βρουν έναν τρόπο να προχωρήσουν χωρίς χρηματοδότηση του Ταμείου» επισημαίνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.