ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Στο 20% οι πιθανότητες νίκης της Λεπέν

15:41 - 25 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Citi: Στο 20% οι πιθανότητες νίκης της Λεπέν
Αναλυτές της Citi δίνουν 20% πιθανότητες στη Μαρίν Λεπέν για νίκη στις γαλλικές εκλογές, σημειώνοντας αν κάτι τέτοιο συμβεί θα προκαλέσει αναταράξεις στον επιχειρηματικό κλάδο της χώρας, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μια προεδρία της Λε Πεν με πλειοψηφία του Εθνικού Μετώπου στη Βουλή θα οδηγούσε σε απότομη αύξηση της αβεβαιότητας, θα πυροδοτούσε πιθανό «πάγωμα» των κεφαλαιουχικών δαπανών και των σχεδίων για προσλήψεις», σύμφωνα με την Citi.

Όπως εκτιμά η Citi, η Λε Πεν θα μπορούσε να «αναζωπυρώσει μια πλήρη κρίση χρέους λόγω φόβων για διάλυση της ευρωζώνης», που θα οδηγούσε σε «σημαντικά χαμηλότερο» ΑΕΠ για τη Γαλλία και υψηλότερο πληθωρισμό.

«Το να χάσει το ευρώ ένα από τα μεγαλύτερα και ιδρυτικά μέλη του, πιθανότατα θα είχε πιο σοβαρές επιπτώσεις από το Brexit», σημειώνει η τράπεζα.

«Θα υπήρχε πραγματικός κίνδυνος η αναζωπύρωση μιας πλήρους κρίσης χρέους να οδηγήσει τελικά στο τέλος το ευρώ καθώς κάποιες από τις χώρες του πυρήνα πιθανότατα θα αρνούνταν να στηρίξουν την περιφέρεια. Μια πιθανή αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχε επίσης σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις», προσθέτει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.