ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Πρόστιμο στον Λεπέν επειδή είναι ρατσιστής

08:01 - 28 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Γαλλία: Πρόστιμο στον Λεπέν επειδή είναι ρατσιστής
Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε το εφετείο στον Ζαν-Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτη της άκρας δεξιάς στη Γαλλία,για ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2013 εναντίον των Ρομά.

Το εφετείο της Εξ-αν-Προβάνς έκρινε ξανά ένοχο τον Λεπέν για υποκίνηση μίσους και εθνοτικών διακρίσεων για τις δηλώσεις τους, τις οποίες είχε κάνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νίκαια.

 

«Έχετε κάποια προβλήματα, όπως φαίνεται, με μερικές εκατοντάδες Ρομά που έχουν στην πόλη μια παρουσία ερεθιστική και ας την πούμε μυρωδάτη», είχε πει τότε ο Λεπέν, επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), του οποίου πλέον ηγείται η κόρη του Μαρίν Λεπέν.

 

«Αυτοί είναι όροι στους οποίους επιμένω διότι τους πιστεύω», είχε τονίσει όταν δικάστηκε για τις επίμαχες δηλώσεις ο 88χρονος σήμερα Λεπέν, ο οποίος θα κληθεί πέρα από το ποσό των 5.000 ευρώ να καταβάλει επίσης 2.000 ευρώ στην οργάνωση SOS Ρατσισμός και 1.000 ευρώ στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμμετείχαν στη δίκη ως πολιτική αγωγή.

 

Η χθεσινή απόφαση προστέθηκε στις τουλάχιστον οκτώ καταδίκες του Λεπέν από τη δεκαετία του 1990 για δηλώσεις ρατσιστικού χαρακτήρα ή άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.