ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Κύπρου: Ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα με το βλέμμα στις προβλέψεις

10:10 - 28 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Τράπεζα Κύπρου: Ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα με το βλέμμα στις προβλέψεις
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου (και της Ελληνικής) για το 2016 και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Η σταδιακή αναγνώριση των πρόσθετων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, κυρίως στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, με ανάλογες συνέπειες στην κερδοφορία, προβλέπεται πως θα αποτυπωθούν στους ισολογισμούς του 2016.Θα απεικονίζουν τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος των τραπεζών και της σταθεροποίησης του Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, κυρίως σε επίπεδα ρευστότητας και απομόχλευσης.Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων 24,2 δισ. ευρώ συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο, τόσο στα τραπεζικά επιτελεία όσο και στους επόπτες.

 

Προβληματισμός επίσης, καταγράφεται και για τις μεταβαλλόμενες και πιο αυστηρές εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και ως προς την υιοθέτηση του διεθνούς λογιστικού «προτύπου 9» από τις αρχές του 2018,  με βάση το οποίο θα αναγνωρίζονται ζημιές και για μελλοντικές απώλειες και όχι μόνο αυτές που έγιναν στο παρελθόν. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το τρίτο τρίμηνο του 2016 τα κέρδη των τραπεζών που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα 250 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 216 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 28 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.