ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας στους τέσσερις επενδυτές προβλέπει μια αποχώρηση από ευρωζώνη

14:38 - 28 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ένας στους τέσσερις επενδυτές προβλέπει μια αποχώρηση από ευρωζώνη
Ένας στους τέσσερις επενδυτές πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα μέλος της ευρωζώνης θα αποχωρήσει από το νομισματικό μπλοκ στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ομίλου Sentix. Παράλληλα, τα πορίσματα καταγράφουν ότι το ρίσκο της μετάδοσης τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε στο αποκορύφωμα της κρίσης, το 2012-2013.

Σύμφωνα με τον όμιλο ερευνών, ο μηνιαίος δείκτης "διάσπασης του ευρώ" που βασίζεται σε μια έρευνα περίπου 1.000 θεσμικών και μη επενδυτών, σημείωσε άνοδο στις 25,2 μονάδες το Φεβρουάριο από το 21,3% τον Ιανουάριο.

 

Ξεχωριστή μέτρηση που καταγράφει τον κίνδυνο διάδοσης, εμφανίζει ότι παρουσιάζεται αύξηση άνω του 45%, υπερβαίνοντας επίπεδα που δεν είχε βιώσει από την κορύφωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, αναφέρει η Sentix.

 

"Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η κρίση του ευρώ είναι και πάλι στο προσκήνιο", αναφέρει ο ερευνητής της Sentix, Manfred Huebner.

 

"Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Οι πρωταγωνιστές έχουν πολλαπλασιαστές, καθώς η Ιταλία και η Γαλλία είναι επιπλέον υποψήφιοι για την έξοδο, εκτός της Ελλάδας", δήλωσε.

 

Ο υποδείκτης για την Ελλάδα εμφάνισε ότι σχεδόν ένας στους πέντε επενδυτές αναμένει η χώρα να αποχωρήσει από το ενιαίο νόμισμα ενώ ο κίνδυνος η Ιταλία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, μειώθηκε στο περίπου 14%.

 

"Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μπορεί να κάνουν λάθος πάλι, μετά από την απροσδόκητη νίκη του Trump και το Brexit", δήλωσε.

 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το ενδεχόμενο μιας απροσδόκητης νίκη της Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ήταν λιγότερο πιθανό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.