ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άγρια κούρσα» για τη μεγαλύτερη IPO του κόσμου

21:46 - 01 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Άγρια κούρσα» για τη μεγαλύτερη IPO του κόσμου
H μεγαλύτερη στον κόσμο αναμένεται να είναι η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco, ενώ ο διεθνής ανταγωνισμός για την υψηλού κύρους IPO ξεφεύγει πλέον από τα συμβούλια και γίνεται δημόσιος.

Ο Hidetoshi Nagata, επικεφαλής νέων εισαγωγών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο (TSE) μιλώντας στα διεθνή μέσα υποστήριξε πως το μεγαθήριο στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει να επιλέξει για την αρχική δημόσια προσφορά του την Ιαπωνία.

 

«Συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους της Aramco πέρυσι. Πιστεύουμε ότι ενδιαφέρονται αρκετά για το TSE», δήλωσε ο επικεφαλής και πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι του χρηματιστηρίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά με το σαουδικό Υπουργείο Ενέργειας τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να πουλήσει μέχρι και το 5% της Saudi Aramco, με εισαγωγή αφενός στο δικό της χρηματιστήριο, αφετέρου τουλάχιστον σε μία διεθνή αγορά, μετέδωσε πρόσφατα το Reuters, προσθέτοντας ότι η πώληση εκτιμάται πως θα φέρει μέχρι και 100 δισ. δολάρια.

 

Η μάχη ανάμεσα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχει ξεκινήσει με τους σχολιαστές να κάνουν αναφορά σε μια ποικιλία πόλεων -περιλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και του Τόκιο- ως πιθανές τοποθεσίες για την IPO.

 

Ο Arun Kant, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων στην επενδυτική εταιρία Leonie Hill Capital με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανέφερε μιλώντας στο διεθνές δίκτυο, πως τα συστήματά του «βλέπουν» πιθανότητα 55% η σαουδική πετρελαϊκή να επιλέξει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεύτερο έρχεται το Λονδίνο με πιθανότητα 30% και ακολουθούν το Τορόντο με 10% και το Χονγκ Κονγκ με 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.