ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόβει» μπόνους ακόμα και η BlackRock

09:41 - 02 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Κόβει» μπόνους ακόμα και η BlackRock
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρήματος στον κόσμο, η BlackRock, προχώρησε στη μείωση των ετησίων μπόνους κάποιων εργαζομένων της κατά μέσο όρο 2% με 4% για το 2016, κάτι που δεν είχε κάνει από το 2011 και μετά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα μπόνους παρέμειναν αμετάβλητα για την περασμένη χρονιά, υπογράμμισε αυτό το πρόσωπο, τονίζοντας πως οι πληρωμές ποικίλλουν για κάθε άτομο ή ομάδα, ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

 

Ο Farrell Denby, εκπρόσωπος της εταιρίας με έδρα στην Νέα Υόρκη, δεν δέχτηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

 

Να σημειωθεί πως οι δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων δέχονται αυξανόμενες πιέσεις, καθώς το χρήμα ρέει από ενεργές στρατηγικές διαχείρισης, προς φθηνότερους, «παθητικούς» τρόπους διαχείρισης.

 

Το 2016, η BlackRock εμφάνισε την πρώτη μεγάλη πτώση της στα ετήσια κέρδη από το 2009 και μετά, διότι οι προμήθειες υποχώρησαν κατά παραπάνω από το μισό.

 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν οι Greenwich Associates και Johnson Associates, τα μπόνους σε ολόκληρη την εν λόγω βιομηχανία πράγματι αναμενόταν να υποχωρήσουν κατά 5 με 10% στις παραδοσιακές εταιρίες και έως 15% στα hedge funds, λόγω των πιέσεων στα κέρδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.