ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος στην οικογενειοκρατία θέλει να βάλει ο Μακρόν

11:01 - 02 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Τέλος στην οικογενειοκρατία θέλει να βάλει ο Μακρόν
Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Εμ. Μακρόν μέσα από συνέντευξή του δηλώνει πως εάν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, θα απαγορεύσει στους κοινοβουλευτικούς να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους.

«Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους, ή μέλη της οικογένειάς τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στον νεποτισμό», διευκρινίζει ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρ. Ολάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Le Parisien που κυκλοφορεί σήμερα.

 

«Δεν είμαι διόλου εναντίον του να απασχολεί κάποιος μέλη της οικογένειάς του, όταν τα μισθοδοτεί από ίδιους πόρους», συμπλήρωσε ο Μακρόν, «αλλά όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να έχει κανένας τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του».

 

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα παράλληλα αποκάλυψε μερικές από τις νέες προτάσεις του.

 

Μεταξύ άλλων, δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί θα προωθήσει έναν νόμο για το «ήθος στον δημόσιο βίο», ο οποίος θα «μειώσει δραστικά τις συγκρούσεις συμφέροντος, απαγορεύοντας για παράδειγμα στους κοινοβουλευτικούς να ασκούν (ταυτόχρονα) συμβουλευτική δραστηριότητα», τόνισε.

 

«Δεν μπορεί κανείς να νομοθετεί για όλους και παράλληλα να βρίσκεται στην υπηρεσία ορισμένων», έκρινε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.