ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος απ'τις επαφές του Αμερικανού Υπουργού Δικαιοσύνης με Ρώσους αξιωματούχους

12:54 - 02 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Σάλος απ'τις επαφές του Αμερικανού Υπουργού Δικαιοσύνης με Ρώσους αξιωματούχους
Νέο πλήγμα δέχτηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αποκάλυψη της Washington Post, ότι Jeff Sessions, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Ρώσο Πρέσβη.

Ο κ. Sessions, στην ακροαματική διαδικασία για την έγκριση της τοποθέτησης του ως Υπουργού Δικαιοσύνης δεν είχε αναφέρει το παραμικρό, όταν είχε ερωτηθεί γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των Δημοκρατικών οι οποίοι ζητούν την άμεση παραίτηση του κατηγορώντας τον παράλληλα για ψευδορκία.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Michael Flynn, Σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, απομακρύνθηκε από την θέση του, λίγο μετά την τοποθέτηση του, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

 

Ο κ. Sessions πάντως αν και παραδέχεται ότι οι συναντήσεις έγιναν με την ιδιότητα του ως γερουσιαστή μέλους της επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων, αρνείται ότι συζήτησε θέματα του προεκλογικού αγώνα.

 

Ωστόσο, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα , ότι η Ρωσία παρενέβη με κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος της Χίλαρυ Κλίντον, ενώ η Αμερικανική Γερουσία έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για το κατά πόσο το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ είχε γνώση του σχεδίου αυτού.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 02 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.