ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στην Ασία - "Βουτιά" 3,34% o Nikkei

10:43 - 05 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις παγκόσμιες απώλειες που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 1,5 τρισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών στον κόσμο, λόγω των ανησυχιών ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei 225 υποχώρησε στις 16.642,25 μονάδες καταγράφοντας μείωση 3,34%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε διάστημα εννέα μηνών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 3,27% στις 18.805,39 μονάδες. Τέλος, στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε πτώση 2,71% στις 1.376,15 μονάδες.

Της πτώσης ηγήθηκαν οι μετοχές της Toyota, μετά την ανακοίνωση από τα υψηλά δύο ετών της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και της HSBC, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας, η οποία «παρέσυρε» τον δείκτη Hang Seng στα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Οι εν λόγω μετοχές επηρεάστηκαν αρνητικά και από την άνοδο του γιεν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έναντι του δολαρίου.

«Η υποχώρηση των διεθνών κεφαλαιαγορών έκανε τους επενδυτές ευαίσθητους στην λήψη ρίσκων όσον αφορά τις επενδυτικές τους επιλογές», αναφέρει ο Masaaki Endo της Norinchukin Zenkyoren Asset Management στο Τόκιο και εκτιμά ότι την τρέχουσα εβδομάδα οι επενδυτές θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική, μετά την μείωση των προσδοκιών για την κατανάλωση στις ΗΠΑ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.