ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά τα προμηνύματα για ευρω - αγορές/ συνέχιση της διόρθωσης αναμένουν οι αναλυτές

11:07 - 05 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δίνοντας συνέχεια στο κατρακύλισμα των μετοχών της προηγούμενης εβδομάδας, επηρεαζόμενα αφενός από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, από το ισχυρότερο γιεν αφετέρου.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα και στην αγορά της Κίνας, μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού Wen Jiabao ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λήψη περαιτέρω μέτρων με στόχο τον περιορισμό της επένδυσης και του δανεισμού.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές της RioTinto και Total, μετά την πτώση των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου. Κινητικότητα αναμένεται να επιδείξει και η HSBC, ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2006.

Η CMC Markets, μια εταιρεία στοιχημάτων, εκτιμά ότι ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη και 100 μονάδες στις 6016.

«Είναι εμφανές ότι διανύουμε ακόμη μια φάση διόρθωσης», αναφέρει ο MartinSlaney, επικεφαλής της GFT Global Markets στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Europe's Stoxx 600 έχει υποχωρήσει κατά 5,6% από τότε που ξεκίνησε η …αντίστροφη μέτρηση, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε την χειρότερη επίδοση από το 2003.

Σημειώνεται ότι το γεν αναρριχήθηκε σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ένα ισχυρότερο γιαπωνέζικο νόμισμα πλήττει το carryt rade, το οποίο είχε επιτρέψει στους επενδυτές μέχρι τώρα να δανείζονται φθηνά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.