ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιγιόν: Ζητά από τους υποστηρικτές του να αντισταθούν

21:10 - 03 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Φιγιόν: Ζητά από τους υποστηρικτές του να αντισταθούν
Να αντισταθούν προέτρεψε τους υποστηρικτές του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν ενώ τους συμβούλεψε να δείξουν εμπράκτως ότι στηρίζουν την εκστρατεία του, η οποία συνταράσσεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του.

«Μην αφήσετε κανέναν να σας κλέψει αυτήν την επιλογή, σας ζητώ να αντισταθείτε», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας από όσους τον στηρίζουν να συμμετάσχουν μαζικά στην προεκλογική συγκέντρωσή του, την Κυριακή στο Παρίσι.

 

«Το θέμα δεν είναι πλέον αν ο Φρανσουά Φιγιόν είναι αθώος ή όχι -- θέλω να πιστεύω ότι είναι. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», από τη μεριά της η Κ. Λαγκάρντ. «Όμως η συζήτηση δεν περιστρέφεται πλέον γύρω από αυτό το θέμα. Η δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη (σε βάρος του) σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί και να περάσει στους Γάλλους το εναλλακτικό σχέδιο που είναι το δικό μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η αλλαγή δεν είναι πλέον δυνατή με τον σημερινό υποψήφιο που μας οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία».

 

Όταν ρωτήθηκε αν θα επιθυμούσε να δει υποψήφιο για την προεδρία τον Αλέν Ζιπέ, τον ηττημένο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς απέναντι στον Φιγιόν, ο Λαγκάρντ απάντησε ότι «η λογική λέει ότι αν το νούμερο ένα δεν είναι πλέον σε θέση να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, θα τον διαδεχτεί αυτός που πήρε τη δεύτερη θέση» στις προκριματικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.