ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράκ: «Βαθιά ανακούφιση» για την εξαίρεση από το διάταγμα Tραμπ

16:54 - 06 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ιράκ: «Βαθιά ανακούφιση» για την εξαίρεση από το διάταγμα Tραμπ
Tην ικανοποίησή του εξέφρασε το Ιράκ για την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να αφαιρέσει το Ιράκ από τον κατάλογο των χωρών που αφορά η οδηγία για ταξίδια στις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύει τη στρατηγική συμμαχία ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Ουάσινκτον σε πολλά πεδία, και στον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει σήμερα ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα απαγορεύονται τα ταξίδια στις ΗΠΑ πολιτών έξι κυρίως μουσουλμανικών χωρών μετά το μπλοκάρισμα μιας πρώτης αμφιλεγόμενης προσπάθειας από τα αμερικανικά δικαστήρια, δήλωσε πηγή του Λευκού Οίκου.

 

Ο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το νέο εκτελεστικό διάταγμα θα διατηρεί την απαγόρευση για 90 ημέρες των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες – το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.

 

Το Ιράκ αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των χωρών που περιλαμβανόταν αρχικά στο διάταγμα, το οποίο εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου, επειδή η ιρακινή κυβέρνηση υιοθέτησε νέες διαδικασίες ελέγχου, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.