ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Υπαρκτό το ρίσκο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη

17:04 - 06 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Υπαρκτό το ρίσκο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη
Υπαρκτό χαρακτηρίζει η Goldman Sachs το ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη σε ανάλυσή της, ενώ επισημαίνει ότι όσο είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος, δεν μπορεί να αποκλειστεί η αστάθεια στις αγορές.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προσδοκούν ότι η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τους επικείμενους πολιτικής κινδύνους, αλλά προειδοποιούν ότι η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει τo ρίσκο.

 

Τα υψηλά δημόσια χρέη σε χώρες με αδύναμο αναπτυξιακό outlook, δημιουργούν κινδύνους για τη χρηματοοικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα.

 

Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη προκαλείται από κοινωνικούς παράγοντες που δεν είναι εύκολο να μετριαστούν από την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η Goldman Sachs.

 

Η απειλή του λαϊκισμού και των συναφών κινδύνων για την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ είναι απίθανο να εξασθενίσουν στο άμεσο μέλλον, σημειώνει η Goldman Sachs.

 

Πάντως τα στοιχεία στην Ευρωζώνη από τις αρχές του 2017, είναι ισχυρότερα από τις εκτιμήσεις.

 

Οι δείκτες και οι έρευνες για την εμπιστοσύνη είναι ισχυροί, παρά την αδυναμία των πρόσφατων δεικτών όπως η βιομηχανική παραγωγή.

 

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο α' τρίμηνο 2017 στο +0,5% σε τριμηνιαία βάση, από +0,4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.