ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Δέσμευση των G20 για «ανοικτό και δίκαιο» εμπορικό σύστημα

22:37 - 06 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Bloomberg: Δέσμευση των G20 για «ανοικτό και δίκαιο» εμπορικό σύστημα
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών στο πλανήτη, σκοπεύουν να δεσμευτούν να αντισταθούν στον προστατευτισμό, ενώ εξακολουθούν να υπόσχονται ανοικτό εμπόριο, σε ένα προσχέδιο της συνάντησης για το οποίο έλαβε γνώση το Bloomberg.

«Εμείς θα διατηρήσουμε ένα ανοιχτό και δίκαιο διεθνές εμπορικό σύστημα», αναφέρει το προσχέδιο, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2017,συμφωνά με το Bloomberg News και συνεχίζει: «Θα προσπαθήσουμε επίσης να μειώσουμε τις υπερβολικές παγκόσμιες ανισορροπίες, να προωθήσουμε την περαιτέρω κοινωνική ένταξη όπως και τη μείωση των ανισοτήτων κατά την επιδίωξη μας για οικονομικής ανάπτυξης».

 

Η αλλαγή στον τόνο, είναι εμφανής σε σύγκριση με τη διατύπωση μετά τη συνάντηση του Ιουλίου, στο Chengdu της Κίνας, όταν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες υποσχέθηκαν να «αντισταθούν σε όλες τις μορφές του προστατευτισμού».

 

Από τότε, μια νέα αμερικανική διοίκηση υπό τον Πρόεδρο Donald Trump έχει δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα για τις προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου, ύστερα από τη δέσμευση Trump ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα και θα στραφεί εναντίον πρωτοβουλιών για το άνοιγμα των αγορών, όπως η Διατλαντική Ένωση Εμπορίου.

 

Η δέσμευση τους, να απέχουν από ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και να μην χρησιμοποιούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ανταγωνιστικούς σκοπούς, δέσμευση που περιλαμβάνονταν στο έγγραφο της Chengdu, απουσιάζει από το προσχέδιο της συνάντησης του Baden Baden.

 

Το προσχέδιο των G20 δεν κάνει επίσης καμία αναφορά στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.