ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Κίνδυνος για τη χώρα η Λε Πεν

15:58 - 07 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Κίνδυνος για τη χώρα η Λε Πεν
Οι περισσότεροι Γάλλοι θεωρούν πως το Εθνικό Μέτωπο, του οποίου ηγείται η Λε Πεν, είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που είδε σήμερα Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Το περιοδικό Politico, το οποίο αναδημοσεύει κομμάτια της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, αποκαλύπτει ότι το 58% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το Εθνικό Μέτωπο απειλή για τη δημοκρατία.

 

Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσσοστό 65% ότι δεν είχαν ψηφίσει για το Εθνικό Μέτωπο στο παρελθόν ενώ το 32% είπαν ότι είχαν ψηφίσει το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν ή ότι θα το ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι το ένα τρίτο των Γάλλων συμφωνούν με τις πολιτικές διακηρύξεις του Εθνικού Μετώπου, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή δυναμική του κόμματος.

 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η μετατόπιση της γαλλικής κοινωνίας προς τις θέσεις του Εθνικού Μετώπου. Ειδικότερα, μεταξύ 1980 και 2002 περισσότερο από το 70% των Γάλλων θεωρούσε το κόμμα κίνδυνο για τη δημοκρατία. Ωστόσο μετά την τελευταία προεδρική εκστρατεία της Λε Πεν το 2012, το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 47%.

 

Πάντως από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση μόλις το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Λε Πεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ψήφους εκτός του κόμματός της, κάτι που αν επιβεβαιωθεί αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει η επόμενη πρόδερος της Γαλλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 07 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.