ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Ενισχύει το ρόλο της στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο

16:53 - 07 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ινδία: Ενισχύει το ρόλο της στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο
Η Ινδία ενισχύει τον ρόλο της στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς γίνεται "ατμομηχανή" στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και αναζητά νέες επενδύσεις στην δική της αγορά ενέργειας.

Μάλιστα, μιλώντας σε συνέδριο στο Χιούστον, ο υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, Shri Dharmendra Pradhan, απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές, ενώ προανήγγειλε νέο γύρο δημοπρασιών για επενδύσεις. "Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Θέλουμε να καλέσουμε επενδυτές", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε "Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις επενδύσεις στην Ινδία. Ενθαρρύνω τόσο τους υφιστάμενους όσο και τους νέους παίκτες να έρθουν στη χώρα και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή".

 

Την ίδια ώρα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), Fatih Birol δήλωσε ότι η Ινδία και η Κίνα ευθύνονται για το ήμισυ της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, ενώ η Ινδία κατέκτησε μόλις την πρώτη θέση στην αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου αλλά όχι φυσικού αερίου.

 

"Η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, που αποτελεί σαφή ένδειξη της σημασίας των προϊόντων πετρελαίου στην καθημερινότητά μας," δήλωσε ο Pradhan, ενώ ανέφερε πως σύμφωνα με την IEA η Ινδία θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.