ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

VW: Τέλος στη συζήτηση περί συγχώνευσης με τη Fiat Chrysler

15:08 - 08 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
VW: Τέλος στη συζήτηση περί συγχώνευσης με τη Fiat Chrysler
Τη συγχώνευση της Fiat με την Volkswagen προέβλεψε ο CEO της ιταλικής εταιρείας, προκαλώντας όμως την άμεση αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της VW o οποίος είπε ότι δεν... ενδιαφέρεται.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o CEO της Fiat δήλωσε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη ότι θεωρεί σίγουρο πως αργά ή γρήγορα η VW θα θέσει ζήτημα συγχώνευσης με τη Fiat Chrysler Automobiles NV.

 

«Ο συνδυασμός PSA-Opel απειλεί κυρίως τη VW καθώς δημιουργεί έναν ισχυρό ανταγωνιστή στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής αγορά αυτοκινήτου», υποστήριξε ο Sergio Marchionne.

 

Παρόλα αυτά ο CEO της γερμανικής εταιρείας έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι ανοιχτός σε συζητήσεις για συγχώνευση με τη Fiat Chrysler. “Δεν είματε έτοιμοι για συζητήσεις με κανέναν και για τίποτα” τόνισε ο Matthias Mueller, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η VW έχει άλλα προβλήματα.

 

Ο Marchionne δεν είναι ο μόνος που κάνει λόγο για περαιτέρω consolidation στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Και ο επικεφαλής της γαλλικής Renault, Carlos Ghosn, είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα κινηθούν στη λογική των συγχωνεύσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στο μέγεθος των επενδύσεων που πρέπει να κάνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.