ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προβλέψεις της Nomura για την πολιτική του Μάριο Ντράγκι

16:58 - 08 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Οι προβλέψεις της Nomura για την πολιτική του Μάριο Ντράγκι
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική της στην τρέχουσα συγκυρία παρόλο που τα πράγματα στην Ευρωζώνη δείχνουν να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τα σοβαρά εμπόδια.

Αυτό επισημαίνει η Nomura, τονίζοντας πως ο Μάριο Ντράγκι δεν θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια καθώς και τον μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του QE. «Οι μηνιαίες αγορές θα μειωθούν στα 60 δισ. ευρώ από τον Απρίλιο και σύμφωνα με το υφιστάμενο πλάνο, θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017», σημειώνει ο οίκος.

 

Με βάση την έκθεση της Nomura, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ότι ο δεύτερος γύρος των στοχευμένων μακροπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων (TLTRO II) δεν θα επεκταθεί. Παρ' όλα αυτά, η προσοχή όλων εστιάζεται στην συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι και στις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις για την Ευρωζώνη.

 

«Αναμένουμε ότι η πρόβλεψη για το ΑΕΠ του 2017 θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω στο 1,8% για να αντικατοπτρίσει το ισχυρότερο του αναμενόμενου momentum των τελευταίων μηνών», αναφέρει η έκθεση.

 

«Για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, επίσης αναμένουμε μία ήπια αναβάθμιση της πρόβλεψης για το 2017 στο 1,4%, αντανακλώντας τα πρόσφατα υψηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.