ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ifo: Η ΕΚΤ να αναστείλει το QE

13:06 - 09 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ifo: Η ΕΚΤ να αναστείλει το QE
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αναστείλει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, αφού ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει αγγίξει τον στόχο, είπε ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

«Θα πρέπει να βγάλει το πόδι από το γκάζι και να μειώσει τις αγορές ομολόγων από τον Απρίλιο κατά 10 δισ. ευρώ μηνιαίως», σύμφωνα με τον Clemens Fuest, ο οποίος πρόσθεσε πως διαφορετικά η ΕΚΤ κινδυνεύει να υπερβεί τον στόχο της, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Ο γερμανικός τραπεζικός σύνδεσμος BdB, δια του επικεφαλής του Michael Kemmer, είπε πως η ΕΚΤ θα πρέπει σήμερα να προετοιμάσει το έδαφος για έξοδο από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

 

Ο κ. Κemmer σχολίασε πως για ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να υπάρξει πάρα πολύ καλή προετοιμασία. «Θα ήταν όμως σημαντικό, νομίζω, η ΕΚΤ σήμερα να ανοίξει την πόρτα για την έξοδο (από την επεκτατική νομισματική της πολιτική)».

 

Η ΕΚΤ αποφάσισε τον Δεκέμβριο να μειώσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της στα 60 δισ. ευρώ τον μήνα από 80 δισ. ευρώ, αρχής γενομένης τον Απρίλιο, όμως οι αγορές τίτλων αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2017.

 

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει στη σημερινή της συνεδρίαση αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, τηρώντας επιφυλακτική στάση ενόψει των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.