ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βαρσοβία θα χτιστεί η νέα έδρα της Frontex

18:03 - 09 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Στη Βαρσοβία θα κατασκευάσει την έδρα της η ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex σε ένα οικόπεδο που τέθηκε στη διάθεσή της βάσει μιας συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα με την πολωνική κυβέρνηση.

Εγκατεστημένη στη Βαρσοβία από το 2005, η Frontex μίσθωνε μέχρι τώρα τα γραφεία της και τον τελευταίο καιρό είχε εγκατασταθεί σε σχεδόν 15.000 τ.μ. γραφείων ενός ουρανοξύστη.

 

Η συμφωνία καθορίζει επίσης το νομικό καθεστώς της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ καθώς και των εργαζομένων της στην Πολωνία.

 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι θα δώσει στον θεσμό «τη βεβαιότητα για το μέλλον του στην Πολωνία».

 

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα που θα έχουν τα παιδιά των εργαζομένων στη Frontex να φοιτούν σ' ένα ευρωπαϊκό σχολείο που θα δημιουργηθεί στη Βαρσοβία.

 

Η συμφωνία υπογράφηκε λιγότερο από έναν μήνα πριν από την ημερομηνία που είχε καθορισθεί για τη σύναψή της από την ΕΕ, στις 7 Απριλίου.

 

Το προσωπικό της Frontex θα αυξηθεί από τους 400 εργαζομένους που ήταν πέρυσι σε 600 στα τέλη του 2017 και σε 1.000 το 2020.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.