ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση επιτοκίων πριν το τέλος του QE μελετά η ΕΚΤ

19:58 - 10 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Αύξηση επιτοκίων πριν το τέλος του QE μελετά η ΕΚΤ
Ο βαθμός κατά τον οποίο τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν πριν τη λήξη του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζεται από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου μέλη του ΔΣ συζήτησαν τους πιθανούς τρόπους οργάνωσης μιας εξόδου από τα έκτακτα μέτρα τόνωσης, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

 

Το Συμβούλιο δεν συζήτησε κάποιο συγκεκριμένο σενάριο ή χρονοδιάγραμμα και δεν έχει λάβει επίσημες αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

 

Να αναφερθεί πως στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή και χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα, αρκετά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

 

Πηγές του Reuters υποστήριξαν πως ορισμένοι αξιωματούχοι έθεσαν το ζήτημα μιας αύξησης των επιτοκίων πριν την λήξη του QE, αλλά η συζήτηση ήταν σύντομη και δεν υπήρχε ευρεία στήριξη για την εφαρμογή της ιδέας.

 

Το ευρώ μετά την είδηση διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στα 1,067 δολάρια/ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Φεβρουαρίου.

Το ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλό 1,5 μήνα και έναντι του γεν, στα 122,745 γεν/ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.