ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν απειλεί με κυρώσεις την Ολλανδία: Ενεργεί σαν μπανανία

18:23 - 12 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν απειλεί με κυρώσεις την Ολλανδία: Ενεργεί σαν μπανανία
Συνέχεια στον διπλωματικό "πόλεμο" με την Ολλανδία έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέες απειλές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων Τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».

 

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ' αυτή την παγίδα», δήλωσε.

 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος επανήλθε και σε νέα του παρέμβαση κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία, καθώς συνεχίζει να υποβόσκει η διπλωματική διένεξη αναφορικά με την πολιτική εκστρατεία που θέλει να διεξαγάγει η Άγκυρα μεταξύ των τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη.

 

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Κοτζάελι, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία» και επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ολλανδία τούρκους υπουργούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 12 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.