ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Δυναμικό ξεκίνημα με ματιές σε Fed και BoJ

10:40 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ασιατικές αγορές: Δυναμικό ξεκίνημα με ματιές σε Fed και BoJ
Ανοδικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στις συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της CME Group η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed διαμορφώνεται στο 88,6%.

Στη Νότια Κορέα στο μεταξύ ο Kospi σημείωσε κέρδη της τάξης του 1% περίπου, καθώς οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από το πολιτικό ρίσκο που φέρνει η καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκουν-χιε, η οποία αποχώρησε την Κυριακή από το προεδρικό μέγαρο και κατευθύνθηκε προς τη νέα ιδιωτική κατοικία της στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Η Παρκ καθαιρέθηκε από το αξίωμά της την Παρασκευή αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε την ψήφο του κοινοβουλίου υπέρ της παραπομπής της για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με μικρά κέρδη 0,16%. Οι ιαπωνικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν τον Ιανουάριο ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε μια ένδειξη ότι η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία μπορεί να αποθαρρύνει εταιρείες να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Οι βασικές παραγγελίες μηχανημάτων μειώθηκαν 3,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ύστερα από την αναθεωρημένη αύξηση 2,1% τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,5%. Σε ετήσια βάση οι βασικές παραγγελίες μειώθηκαν 8,2%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ανοδικά κατά 0,76% κινείται ο κινεζικός Shanghai Composite, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει κατά 1,03%. Μικρά κέρδη 0,28% και για τον New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ κατά 0,72% ενισχύεται ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν. Τέλος, μοναχική κατιούσα με απώλειες 0,32% ακολουθεί ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.