ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ανάσα" για τις ασιατικές αγορές - Αντέδρασαν θετικά οι δείκτες στην υποχώρηση του γεν

10:25 - 06 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Ράλι σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές για πρώτη φορά σε σύνολο πέντε ημερών, κατορθώνοντας να αναχαιτίσουν την παγκόσμια πτώση, η οποία οδήγησε σε μείωση της κεφαλαιοποίησης κατά 2,4 τρισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο κατά 1,22% στις 16,744,50 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,58% στις 18,960 μονάδες. Τέλος στη Νότιο Κορέα ο Kospi κινήθηκε σε θετικό έδαφος στις 1.402,93 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,95%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη, της οποίας οι αγορές ήταν κλειστές χθες.

Πρωταγωνίστριες της ανόδου ήταν η Toyota Motor, η οποία ενισχύθηκε κατά 3,5% στα 7,720 γεν και η BHP, η μετοχή της οποίας σημείωσε κέρδη 2,7% στα 27,06 δολάρια, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές της Samsung και της Hynix Semiconductor, μετά την ανακοίνωση κλαδικής ένωσης ότι οι  παγκόσμιες πωλήσεις τσιπ ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Sony, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,1% στα 5,890 γεν.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Nikko, λόγω των φημών ότι η Citigroup θα εξαγοράσει την εταιρεία.

«Οι μετοχές έπεσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα», αναφέρει ο Choi Min Jai της KTB Asset Management και προσθέτει ότι «από τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές σταθεροποιηθούν, δεν αποκλείεται να δούμε τις μετοχές να ανεβαίνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς δεν υπάρχει τίποτε αρνητικό στα θεμελιώδη στοιχεία».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.