ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ μπορεί να βλαψει άλλες οικονομίες

16:42 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ μπορεί να βλαψει άλλες οικονομίες
Η πρόταση για την αλλαγή του αμερικανικού φορολογικού κώδικα που ευνοεί τις εξαγωγές σε βάρος των εισαγωγών μπορεί να έχει δευτερογενείς επιπτώσεις σε άλλες οικονομίες καθώς θα ενισχύσει το δολάριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Maurice Obstfeld.

«Υπάρχουν σημαντικές δευτερογενείς επιπτώσεις τις οποίες εξετάζουμε», δήλωσε ο Obstfeld, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 20 (G20) θα συζητήσουν το θέμα αργότερα αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίασή τους στο Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας.

 

«Είναι ένα αποδεκτό θέμα προς συζήτηση… θα συζητηθεί. Θα υπάρξουν πολλές ερωτήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών», δήλωσε ο Obstfeld, προσθέτοντας ότι ο προτεινόμενος φόρος για τις εισαγωγές θα μπορούσε να επηρεάσει άλλες οικονομίες μέσω του καναλιού των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

 

Αναδυόμενες οικονομίες όπως η Σαουδική Αραβία θα είναι αυτές που θα επηρεαστούν το περισσότερο.

 

Ερωτηθείς για την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Obstfeld δήλωσε ότι η τράπεζα κάνει καλή δουλειά και ότι το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει την πρόωρη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις διαζυγίου μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα πρέπει να έχουν ως στόχο να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.