ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Goldman Sachs «ποντάρει» στις κινεζικές μετοχές

16:44 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
H Goldman Sachs «ποντάρει» στις κινεζικές μετοχές
Tην εκτίμησή της για τις κινεζικές μετοχές αναβάθμισε η Goldman Sachs, χάρη σε αυξανόμενες ενδείξεις ισχύος στη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία.

Οι αναλυτές της τράπεζας είναι πλέον overweight στις κινεζικές μετοχές, με την 12μηνη πρόβλεψή τους για τον MSCI China να έχει τονωθεί σε 73 μονάδες από 68, σύμφωνα με σημερινή έκθεσή τους.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αυτό αντανακλά άνοδο σχεδόν 25% για το 2017.

 

Ήδη ο δείκτης MSCI China έχει εκτοξευτεί 11% φέτος, ξεπερνώντας την άνοδο της ευρύτερης ασιατικής περιοχής, αλλά και το 5,6% που έχουν εμφανίσει οι παγκόσμιες μετοχές.

 

Από τις αρχές του χειμώνα, τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία έχουν ενισχύσει την ελκυστικότητα των κινεζικών περιουσιακών στοιχείων οπότε η Goldman Sachs υποβάθμισε την Κίνα σε market weight.

 

Άλλοι παράγοντες που υποστηρίζουν την αναβάθμιση της Goldman Sachs περιλαμβάνουν τα εταιρικά κέρδη και τις εκτιμώμενες επενδυτικές ροές.

 

Οι αναλυτές της τράπεζας έχουν αναβαθμίσει τις προσδοκίες τους για τα κινεζικά εταιρικά κέρδη ήδη δύο φορές αυτό το μήνα. Βλέπουν αύξηση 13% για φέτος και 11% για το 2018, καθώς πρόσφατες πτώσεις, τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην ηπειρωτική Κίνα, προσφέρουν βελτιωμένο σημείο εισόδου.

 

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναμένει επενδυτικές ροές 54 δισ. δολαρίων από την ηπειρωτική Κίνα στο Χονγκ Κονγκ το 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.