ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετη η Μέι σε νέo δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία

16:53 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Αντίθετη η Μέι σε νέo δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία
Αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση, με εκπρόσωπο της Τερέζα Μέι να εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του.

Ο εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού, απέφυγε να δηλώσει ότι το Λονδίνο θα μπλοκάρει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ωστόσο, τόνισε ξεκάθαρα πως δεν βλέπει τον πραγματικό λόγο να τεθεί εκ νέου ένα τέτοιο ερώτημα στο λαό της Σκωτίας.


Εκτίμησε μάλιστα πως ούτε οι πολίτες της χώρας επιθυμούν να μπουν ξανά στην ίδια διαδικασία.

 

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις (σ.σ. Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), βρίσκοντας κοινό έδαφος σε σειρά ζητημάτων σχετικών με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, ο λαός της Σκωτίας ψήφισε την παραμονή της χώρας ως τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και η ίδια η κυβέρνηση της Σκωτίας είχε μιλήσει για απόφαση με διάρκεια "μιας γενιάς". Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο σκωτσέζικος λαός δεν θέλει δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θα ήταν διχαστικό και θα δημιουργούσε οικονομική αβεβαιότητα τη χειρότερο δυνατή στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.