ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπρόσωπος Μέι: Δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία θα ήταν διχαστικό

18:11 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα ήταν διχαστικό και θα προκαλούσε τεράστια οικονομική αβεβαιότητα στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τη Βρετανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

"Μόλις πριν από κάτι παραπάνω από δύο χρόνια ο λαός στη Σκωτία ψήφισε αποφασιστικά να παραμείνει τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα δημοψήφισμα το οποίο η κυβέρνηση της Σκωτίας είχε προσδιορίσει ως ψηφοφορία που γίνεται "μια φορά σε μία γενιά"", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.


"Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως η πλειονότητα των ανθρώπων στη Σκωτία δεν θέλουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Άλλο ένα δημοψήφισμα θα ήταν διχαστικό και θα προκαλούσε μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα τη χειρότερη δυνατή στιγμή", είπε.


Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα την εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019, μόλις θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Σκωτίας αυξήθηκε αφότου η Μέι ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει απλώς από την ΕΕ αλλά και από την ενιαία αγορά και ενδεχομένως και από την τελωνειακή ένωση. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι το εκλογικό σώμα είναι διαιρεμένο στη μέση.


Απαντώντας σε ερώτηση αν πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει μια δεύτερη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία, ο Στέρτζον απάντησε: "Ναι. Το πιστεύω, απολύτως".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.