ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά προμηνύματα για ευρω - αγορές

10:57 - 06 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Με θετικό πρόσημο αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεπερνώντας το μαζικό sell off που οδήγησε σε μείωση της χρηματιστηριακής αξίας των διεθνών αγορών κατά 2,4 τρισ. δολάρια, κινούμενες στον ίδιο βηματισμό με τις ασιατικές αγορές, οι οποίες ανέκαμψαν για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ημερών.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η μετοχή της Xstrata, η οποία θα ηγηθεί της ανόδου στον κλάδο των μεταλλουργικών εταιρειών, μετά την κερδοφορία – ρεκόρ που κατέγραψε το 2006, καθώς και η μετοχή της Novartis, καθώς ανακοίνωσε την έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ του φαρμάκου Tekturna, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης.

Κινητικότητα αναμένεται να επιδείξουν ακόμη οι μετοχές της Volkswagen, λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων το πρώτο δίμηνο του 2007, οι μετοχές της France Telecom, καθώς και οι μετοχές της Salzgitter, μετά την αναβάθμιση από την Credit Suisse της τιμής στόχου της μετοχής σε «outperform» από «neutral».

«Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα πάρουν τη σειρά τους, μετά από την ισχυρή επίδοση των αγορών στην Ιαπωνία και την Αυστραλία», αναφέρει ο Oliver Stevens της IG Markets στη Μελβούρνη και προσθέτει ότι «οι πελάτες μας έχουν την αίσθηση ότι αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση και δείχνουν ότι έχουν όρεξη για επιστροφή σε επενδύσεις για ρίσκο».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.