ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν απειλεί την Ολλανδία με κυρώσεις

23:10 - 13 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν απειλεί την Ολλανδία με κυρώσεις
Με κυρώσεις απείλησε την Ολλανδία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μετά την απαγόρευση από τις ολλανδικές αρχές στους Τούρκους υπουργούς να εκφωνήσουν ομιλία στη χώρα.

Στο πλαίσιο ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία για "ανελέητη" υποστήριξη της τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν έχει εξοργιστεί από τις κινήσεις της Γερμανίας και Ολλανδίας να αποτρέψουν τις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις Τούρκων μεταναστών ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου που θα παραχωρήσει υπερεξουσίες στον Πρόεδρο.

 

Ο Ερντογάν έχει ήδη πει πως όσοι ψηφίσουν αρνητικά στο δημοψήφισμα ευθυγραμμίζονται με τους τρομοκράτες. Έχει επίσης κατηγορήσει κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες, κάτι που οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται.

 

Το Σαββατοκύριακο ο Ερντογάν χαρακτήρισε την ολλανδική κυβέρνηση "απομεινάρι των Ναζί και φασίστες", προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο Oλλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας και απαίτησε η Άγκυρα να ζητήσει

συγγνώμη.

 

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακράμ είχε σήμερα πρωτοσέλιδο τίτλο "ναζιστικά σκυλιά".

 

"Θα υπάρξουν κυρώσεις εξαιτίας των πρόσφατων ενεργειών της Ολλανδίας", διεμήνυσε και ο Τούρκος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Omer Celik.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.