ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 28 Μαΐου 2017 το νέο δημοψήφισμα στην Ιταλία

13:00 - 14 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Στις 28 Μαΐου 2017 το νέο δημοψήφισμα στην Ιταλία
Στις 28 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί το νέο δημοψήφισμα στην Ιταλία, με το ερώτημα αυτή τη φορά να αφορά την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Αυτό θα είναι το δεύτερο δημοψήφισμα μέσα σε διάστημα επτά μηνών, με το τελευταίο, στις 4 Δεκεμβρίου 2016 να προκαλεί την παραίτηση του Matteo Renzi, καθώς οι Ιταλοί απέρριψαν την πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση. 

 

Στο πλαίσιο της εργασιακής μεταρρύθμισης, εισήχθη νέα εργασιακή συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, κατά την οποία αυξάνεται το καθεστώς προστασίας των εργαζομένων από απολύσεις ανάλογα με την αρχαιότητά τους, απομακρύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για νέες προσλήψεις στην Ιταλία.

 

Σε περίπτωση όπου αυτή η εργασιακή μεταρρύθμιση απορριφθεί από το νέο δημοψήφισμα, θα αποσυρθεί η πιο βασική μεταρρύθμιση που είχε επιτύχει ο παραιτηθείς Remzi. 

 

Το γεγονός αυτό θα μειώσει οποιαδήποτε φιλοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξη της Ιταλίας και θα αυξήσει τον κίνδυνο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

 

Όπως τονίζει η Barclays, η ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τις θέσεις εργασίας θα προκαλούσε φρέσκια αβεβαιότητα για τα κόστη απολύσεων, πράγμα που θα έκανε τις ιταλικές εταιρίες λιγότερο πρόθυμες να απολύσουν εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.