ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επίθεση Ερντογάν στους Ολλανδούς: Τους ξέρουμε από τη Σρεμπρένιτσα

15:31 - 14 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Νέα επίθεση Ερντογάν στους Ολλανδούς: Τους ξέρουμε από τη Σρεμπρένιτσα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μαρκ Ρούτε δεν χάλασαν το σερί και για ακόμη μία φορά, μέσω δηλώσεών τους αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Αφορμή για τη νέα διαμάχη στάθηκε η απόφαση της Άγκυρας να μην επιτρέψει την επιστροφή στην Τουρκία του Ολλανδού πρέσβη αλλά και να αναστείλει όλες τις διπλωματικές πτήσεις της Ολλανδίας με προορισμό τα εδάφη της.

 

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ανάρμοστη απόφαση.

 

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολλανδίας να απελάσει την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θυμίζοντας τη στάση της Χάγης στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

«Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αναφερόμενος όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους».

«Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους» συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Ερντογάν «συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», απάντησε ο Μαρκ Ρούτε σε αυστηρό τόνο. «Είμαι θυμωμένος και πρέπει να έχω μια συζήτηση με τα πρόσωπα αυτά. Αλλά δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:50 - 14 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.