ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Φιγιόν-Επέστρεψαν χρήματα τα παιδιά του

17:32 - 14 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Φιγιόν-Επέστρεψαν χρήματα τα παιδιά του
Τμήμα των μισθών τους είχαν επιστρέψει στους γονείς τους τα δύο παιδιά του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, τα οποία ο πατέρας τους είχε απασχολήσει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του από το 2005 έως το 2007, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.

Από τα 46.000 ευρώ καθαρά που είχε πάρει η κόρη του, η Μαρί, από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2006, περίπου 33.000 ευρώ κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό των γονέων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Σαρλ Φιγιόν, ο οποίος τη διαδέχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2007 ως βοηθός του πατέρα του στη Γερουσία, επέστρεψε στους γονείς του περίπου το 30% των μισθών του, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.

 

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικηγόρος της Μαρί Φιγιόν, ο Κιρίλ Μπουγκαρτσέφ, επιβεβαίωσε τους αριθμούς αυτούς, λέγοντας πως η πελάτισσά του θέλησε να «πληρώσει για τον γάμο της, στα μέσα του 2006», και πως γι΄αυτό «εξόφλησε τους γονείς της» οι οποίοι της είχαν δώσει αυτά τα χρήματα.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι μισθοί που έλαβε η Μαρί Φιγιόν, η οποία ήταν τότε ασκούμενη δικηγόρος, ήταν δικαιολογημένα.

 

«Έκανε πολλές έρευνες για διάφορες θεματικές για τον πατέρα της, για θεσμικά, ευρωπαϊκά θέματα και για κοινωνικά θέματα, ιδίως ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του το 2006», εξήγησε, λέγοντας πως «πολλά σημειώματα πιστοποιούν αυτή την εργασία» και «δέκα ημέρες» παρουσίας στη βιβλιοθήκη της Γερουσίας.

 

Η Parisien γράφει ακόμη πως ο Σαρλ Φιγιόν, που απασχολήθηκε ως κοινοβουλευτικός βοηθός από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2017, έναντι 4.846 ευρώ μικτών τον μήνα, «αναφέρθηκε σε μηνιαίες μεταφορές πιστώσεων για ένα μικρότερο ποσοστό, της τάξης του 30% περίπου του καθαρού μισθού του».

 

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Φιγιόν

 

Στο μεταξύ, δίωξη για κατάχρηση δημοσίων πόρων και κατάχρηση ασκήθηκε σήμερα στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του.

Την πληροφορία, που μετέδωσε πρώτη η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Φιγιόν, ο Αντονέν Λεβί.

"Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες" εξήγησε ο δικηγόρος του συντηρητικού πολιτικού ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του "μέχρι τέλους".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:44 - 14 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.