ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογικό «θρίλερ» Μέρκελ-Σουλτς-Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

11:32 - 15 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Εκλογικό «θρίλερ» Μέρκελ-Σουλτς-Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Σταθερά στο 32% παρέμεινε το κεντροαριστερό γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) την περασμένη εβδομάδα, μια ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η μάχη που δίνουν τα δύο κόμματα είναι τεράστια με βάση τις δημοσκοπήσεις αφότου το SPD όρισε τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ως υποψήφιό του για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 9%, ενώ το κόμμα των Πρασίνων έπεσε μια ποσοστιαία μονάδα, στο 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου σε δείγμα 2.505 ψηφοφόρων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) παραμένει στο 7%, ενώ το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), που υιοθετεί θέσεις υπέρ των επιχειρήσεων, είναι σταθερό στο 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για το γερμανικό περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.